Afspraak maken
Accessoires Accessoires

Sluiers

Selecteer merk:

Een sluier als bruidsaccessoire om je trouwoutfit compleet te maken; de ene bruid vindt het prachtig en de andere bruid vindt het verschrikkelijk. Een middenweg is er bijna niet. Toch zul je de eerste bride-to-be niet zijn die  – ondanks dat ze het tuttig vindt en niet bij haar vindt passen – er tóch eentje aan doet en ter plekke haar mening moet bijstellen. Laat je vooral verrassen als je een bruidsjurk komt passen.

Of je nu een romantische bruid bent of voor een pittige look gaat. Een sluier kan de blikvanger zijn waarmee je jouw trouwjurk nog net dat beetje extra geeft en zorgt voor een unieke uitstraling.

Geschiedenis van de sluier

Tegenwoordig is het vooral een fashion statement om voor een sluier te kiezen. Maar vroeger was de sluier een symbool van zedigheid en onderdanigheid naar de man. Traditioneel gezien droeg de bruid een sluier voor haar gezicht totdat het huwelijk was ingezegend. Daarna mocht de bruidegom de sluier naar achteren doen en zijn bruid kussen.

Wat voor soorten sluiers zijn er?

Er zijn erg veel soorten sluiers. De verschillende soorten hebben allemaal aparte namen die verwijzen naar de lengte. Sommige leveranciers geven de sluiers uit hun collectie andere namen. Maar de meest voorkomende namen van korte en lange sluiers zijn:

·         Blusher/Bird-cage: De kortste sluier is de bird-cage of blusher. De birdcage veil past vooral erg goed bij bruiden met een opgestoken bruidskapsel, die voor een vintage-look bruiloft en bruidsjurk gaan. De birdcage doet denken aan de fifties en sixties.

·         Shoulder length: heb je een stoere, korte of moderne jurk? Dan kan een korte sluier op schouderlengte erg mooi staan. Poirier heeft hele mooie korte sluiers in hun collectie

·         Elbow length: Deze sluier valt op ellebooglengte en staat het mooist bij een bruidsjurk met een wijde rok.  

·         Fingertip length: Een sluier die nog een tikje langer is, is de fingertip length sluier. Met je armen om lang komt deze sluier tot aan je vingertoppen.

·         Knee/Waltz length: De naam zegt het al, deze sluier valt tot kniehoogte.

·         Chapel length: Een sluier die dezelfde lengte heeft als je jurk. Zeker wanneer je een rustige jurk draagt, kan deze lengte ervoor zorgen dat je sluier dé blikvanger van je outfit is.

·         Cathedral length: De langste sluiers worden sluiers op kathedraal-lengte genoemd. Misschien is dit niet de meest praktische sluier, maar wel heel theatraal. Niet voor niets ging onze eigen koningin Maxima voor een megalange sluier en wat een prachtig plaatje was dat! Je voelt je met een cathedral length sluier dus net een prinses om jullie sprookjesbruiloft.

Welke sluier past bij jou?

Een open deur misschien, maar het belangrijkste is dat de sluier samen met je bruidsjurk een eenheid vormt. Heb je gekozen voor een uitbundige jurk, met veel strass en pailletjes? Hou je sluier dan wat meer basic, zodat het geheel niet te druk wordt.

Een van de meeste populaire sluiers is de Spaanse sluier. Dit is een klassieke sluier met kant (en eventueel steentjes) aan de randen. Heel romantisch en echt een tijdloze sluier.

Een belangrijke tip is om liever niet voor spierwit te kiezen. Ga voor een tintje donkerder dan je jurk, dat staat vaak mooier. Het komt ook warmer over op je blote huid.

Verder is het vooral een kwestie van proberen. Welke sluier voegt iets toe aan jouw trouwoutfit en waar voel jij je prettig bij? Onze adviseuses helpen je graag. Zij kunnen je precies adviseren over welke lengte sluier het beste bij jouw jurk past.

Alternatieven voor een bruidssluier

Wil je geen bruidssluier dragen, maar wel iets anders unieks op je hoofd of in je haar om je bruidsoutfit compleet te maken? Dan zijn er ontzettend veel mooie alternatieven. Fascionators, tiara’s, hoeden, alles kan en mag tegenwoordig en dat is juist zo leuk!

Bruidskapsel met een sluier

Een sluier kan in principe bij elk bruidskapsel gedragen worden. Veel sluiers worden vastgemaakt met een handig kammetje die je in je haar schuift. Bij een opgestoken bruidskapsel of bij een mooie bos krullend haar blijft je sluier zo perfect zitten. Maar houd er rekening mee dat de sluier bij (stijl) los haar wat lastiger blijft zitten.

Merken sluiers bij The New Bride

The New Bride verkoopt sluiers van drie bekende merken: Poirier, Elsa en Noblesse. Benieuwd? Bezoek onze bruidsmodezaak in Barneveld, nabij HilversumApeldoorn en Arnhem

The New Bride

Maak direct een afspraak

Terug naar boven

Openingstijden

Maandag
13:00 - 17:00
Di - Do
09:30 - 17:00
Vrijdag
09:30 - 17:00
18:30 - 21:00
Zaterdag
09:30 - 17:00
Zondag
Gesloten

Inspiratie ontvangen?

2